Ga naar de inhoud

Freelance grafisch vormgever gezocht? Let hier op!

Freelance grafisch vormgever gezocht? met highfive getekend

Ben je op zoek naar een freelance grafisch vormgever? Ga dan niet zomaar met de eerste de beste die je tegen komt in zee! Wees goed voorbereid en zet je verwachtingen op papier. Zo bespaar je uiteindelijk niet alleen kosten, maar voorkom je ook dat een project onnodig lang duurt. In dit artikel zetten we een aantal punten op een rijtje waar je op moet letten bij een samenwerking met een freelance grafisch vormgever.

Waar heb je een grafisch vormgever voor nodig?

Zorg ervoor dat je precies weet wat je wilt. Je moet duidelijk weten wat je zoekt in een freelancer; wat voor soort werk je verwacht, wat voor expertise je nodig hebt en wat je budget is. Uitgebreide documentatie van je project is ook een goed idee om je freelancer in staat te stellen om de beste kwaliteit te leveren. Heb je al een beeld voor ogen van hoe het er uit moet gaan zien? Of heb je ook hulp nodig bij het bedenken van de richting die je op wilt. Schrijf goed op welke onderdelen je al duidelijk hebt en welke onderdelen nog niet helemaal helder zijn (en je mogelijk hulp bij nodig hebt). Op deze manier voorkom je dat een grafisch vormgever tijd steekt in het opnieuw uitvinden van het wiel (want die heb jij al uitgevonden!), dit scheelt ook weer in de kosten en voorkom je mogelijke misverstanden.

Neem contact op met meerdere freelance vormgevers

Elke grafisch vormgever heeft een eigen stijl. Het is daarom aan te raden om met verschillende freelancers contact op te nemen. Zoek goed uit wie het beste past bij jouw project. Kijk naar hun portfolio’s en ervaring. Voel je ook vooral niet bezwaard om vragen te stellen, zo kom je er namelijk het snelste achter of ze de juiste kennis en ervaring hebben voor je project. Daarnaast is het ook goed om te kijken naar de verschillende prijzen. Bij veel freelance vormgevers kun je vrijblijvend een offerte opvragen. Soms kan een freelancer een goedkoop uurtarief hebben, maar doet hij of zij er uiteindelijk wel langer over dan iemand met een hoger uurtarief.

Maak duidelijke afspraken

Heb je een match gevonden? Super fijn! Zorg er wel voor dat je alle afspraken vastlegt in een contract. Zo voorkom je dat de grafisch vormgever zijn of haar uren te boven gaat (en dus ook de kosten). Wees duidelijk over wat er gebeuren moet, wanneer dit aangeleverd moet worden, hoeveel uur er voor nodig is en wat de kosten zullen zijn. Zo voorkom je misverstanden. Het zou erg zonde zijn als de samenwerking niet fijn verloop. Het is namelijk heel fijn als je in de toekomst weer samen zou kunnen werken! Communicatie is dus erg belangrijk. Zorg ervoor dat je regelmatig met je freelancer praat om ervoor te zorgen dat het project op schema blijft en om problemen te voorkomen.

Vastleggen van het werk

Denk ook eens na over waar je het werk van de grafisch vormgever wilt vastleggen. Via Onzehuisstijl.nl kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk je huisstijl en de verschillende elementen vastleggen, updaten en delen met de rest van de organisatie. Voel je dus vooral vrij om dit ook aan te geven bij je grafisch vormgever! Je kunt het zelfs gratis uitproberen voor 2 maanden.