Ga naar de inhoud

3 manieren om OnzeHuisstijl.nl te gebruiken

3 manieren om Onze Huisstijl te gebruiken

Misschien ken je OnzeHuisstijl.nl al, misschien niet. OnzeHuisstijl.nl is hét platform om je huisstijl richtlijnen vast te leggen. Maar dat gaat verder dan alleen maar wat tekst… In dit artikel gaan we kijken naar de verschillende manieren om OnzeHuisstijl.nl te gebruiken. We kunnen je alvast één ding verklappen: OnzeHuisstijl.nl is kort samengevat gewoon mega handig in gebruik.

Richtlijnen en do’s & dont’s

Een van de belangrijkste punten wat betreft de huisstijl van je bedrijf is dat iedereen weet wat er mag en kan met de huisstijl. Op ons platform gebruik je daarvoor de onderdelen ‘richtlijnen’ en de ‘do’s & don’ts’. Voor het invullen van het onderdeel richtlijnen op OnzeHuisstijl.nl vind je een vrij tekstveld. Hier kun je beschrijven waar ontwerpers rekening mee moeten houden bij het gebruik van bijvoorbeeld een logo of de kleuren. Je kunt hier ook beschrijven waarom je bepaalde richtlijnen hanteert. Bijvoorbeeld: “Voor koptekst gebruiken we de Black variant van ons lettertype, omdat dit ons stoere karakter benadrukt.”

Het onderdeel do’s en dont’s leent zich voor het vastleggen van huisstijlregels op een korte en bondige manier. Ze worden weergegeven als bullets in je huisstijlhandboek. Per bullet is er ruimte voor een afbeelding waarmee je de regel visueel kan maken. Een voorbeeld van een do rondom logogebruik: Zorg voor voldoende marges rondom het logo. Hierbij zou je een afbeelding kunnen uploaden die precies laat zien hoeveel marge er verwacht wordt.

Huisstijl assets

Afbeelding met verschillende huisstijl assets: Logo, lettertypes, kleuren. Deze kunnen allemaal op onzeHuisstijl.nl geupload, gedownload en gebruikt worden.

Een huisstijlhandboek maak je voor iedereen die met de huisstijl aan de slag gaat. Dit kunnen grafisch ontwerpers, webdesigners en signing specialisten zijn, maar ook communicatie medewerkers en socialmediamarketeers. Het is dan wel zo handig als je ze de middelen kan geven zodat ze ook daadwerkelijk aan de slag kunnen. Op onzehuisstijl.nl is hier vanaf het begin al rekening mee gehouden. Door OnzeHuisstijl.nl te gebruiken, kun je elementen zoals logo’s, kleuren, typografie makkelijk downloaden zodat je ze altijd bij de hand hebt. Sterker nog, we hebben er een aparte overzichtspagina voor zodat je snel ermee aan de slag kan. Daar hoef je bij het vullen trouwens helemaal niets voor te doen, we zorgen er automatisch voor dat alles op de juiste plekken als download aangeboden wordt.

Assets die we standaard ondersteunen:

 • Logo (Kleur, zwart, dia) (Coming soon: automatisch genereren van JPG en PNG versies van een .ai of .eps bestand)
 • Typografie
 • Kleuren (.ASE import en export mogelijk)

Templates

Afbeelding van de huisstijl template pagina op onzehuisstijl.nl met aparte mappen

Vaak maak je bij het ontwikkelen van de huisstijl al enkele voorbeelduitingen waarmee je de huisstijl in de praktijk laat zien. Of je maakt alvast templates waar andere ontwerpers mee aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld voor brieven, posters, PowerPoint-presentaties of social media posts. Dat is natuurlijk al helemaal top! En wat nog handiger is, je kunt deze makkelijk uploaden en gebruiken op OnzeHuisstijl.nl. Je kunt dit template-gedeelte van OnzeHuisstijl.nl naar wens indelen. Het maakt dus niet uit of jij je templates per onderwerp wil aanbieden, of bijvoorbeeld per branche of bedrijfsonderdeel. Wat ook erg handig is, is dat je submappen kunt aanmaken. Zo kun je bijvoorbeeld voor social media ook nog submappen aanmaken per social media kanaal!

Ook handig: we genereren automatisch previews van Illustrator, Photoshop en Indesign bestanden. Je hoeft dus zelf geen losse thumbnails te maken om te laten zien om welke bestanden het gaat.

Voorbeelden van templates die je zou kunnen aanbieden in je huisstijlhandboek

 • Social media templates (Instagram posts, twitter profile, linkedin banner, etc)
 • Powerpoint presentatie thema’s
 • Poster templates (A4, A2, Abri, etc)
 • Flyer templates
 • Visitekaartjes templates
 • Templates voor bestickering
 • Templates voor vlaggen of banners
 • Templates voor website headers
 • Rollup banner templates

Klaar om OnzeHuisstijl.nl te gebruiken!

Word jij ook al enthousiast van deze handige features? Wij in ieder geval wel! Je kunt nu 2 maanden gratis OnzeHuisstijl.nl gebruiken. Zo ervaar je zelf hoeveel makkelijker het is als je een compleet huisstijlhandboek hebt inclusief brand assets en templates.

One response to “3 manieren om OnzeHuisstijl.nl te gebruiken

Reacties zijn niet mogelijk.